Luckor, luftspaltslister och kylbox

IMG_6279

Så här blir det men en av maskinrumsluckorna på plats ombord. Snyggt som vanligt när pappa grejar!

IMG_6293  IMG_6294

Efter en del fixande så ser luckan till spetiktömningen ut såhär, en specialare med ljudisolering och plåt.

IMG_6295

Snygga beslag tycker jag! Excenterspänningen gör att det sluter helt tätt vilket känns bra.

IMG_6281  IMG_6283

Själv har dagen inte varit speciellt produktiv, har åkt på en liten förkylning som tar bort orken lite. Men jg har i alla fall fått upp de luftspaltsllister som saknas i salongen. Jag sågar dom 45 grader och sedan tar jag och rundar av hörnet för hand med en hyvel. Det blir på detta viset lättare att plasta fast dom. För att fästa dom under plasntingen så limmar jag upp dom med polyuretanlim.

IMG_6282  IMG_6284

Jag har förberett lite så jag bara kan stryka lim på och sedan skruva upp dom på löpande band. Nu återstår plastning och sedan målning innan garneringen kan monteras.

IMG_6287  IMG_6288

När vi bestämde oss för vilken kylbox vi skulle välja så visste vi att den var lite för stor i ena hörnet. Idag var det dags att justera den lite. Bilden till vänster visar hur mycket som den behöver komma ner. Vi markera och sågar sedan….

IMG_6289  IMG_6290

…och testar, sågar mera, testar igen. Vi är ytterst försiktiga då kylslingorna går runt på boxen men enligt Thermoprodukter så går de mot innre plåten i boxen…men kan man lita på det.

IMG_6291  IMG_6292

Efter en del försök når vi fram till ett resultat och boxen går dit.

Vi har funderat en hel del idag på hur pentryskåpen skall se ut så nu har jag måttat och skall försöka rita upp det i Sketchup för att visualisera det hela lite bättre.

/Tobias