Kylboxens storlek?

  

Det drar i hop sig till semestertider i Sverige och för att inte riskera att hamna i ett läge där vi inte kommer vidare p.g.a. uteblivna leveranser tänkte vi beställa kylbox och varmvattenberedare.

Varmvattenberedaren var ganska lätta att bestämma, en 40 liters med dubbla slingor. Problemet kom med kylboxen, vi tänker oss en färdigbygg modul ”bara” att montera.

  

Det vi har att välja på är en 75 liters eller en 92 liters, kanske kan framstå som ett enkelt val men det är ett litet problem, det saknas 1 cm i höjd för att den stora skall gå in.

Det är hörnet i första knäcken som tar i, om ni tittar uppe till höger ser ni hur irriterande  lite som den skall ner för att det skall funka. Tog en kontakt med Thermoprodukter som förklarade att boxen har en plåt på utsidan och insidan med en skumfylld kärna där kylrören ligger inbakade. Detta gör det lite svårt och riskfyllt att bara kapa bort lite i hörnet.

Räcker det med 75 liters volym?

Gör man det enkelt för sig så tar man den mindre boxen som utan problem passar och kompletterar på sikt med en frys i det utrymmet som ligger för om!

Tål att funderas över, på måndag skall vi beställa!

/Tobias