Kylboxsbotten och lite däcksmontage!

IMG_6297  IMG_6300

Det första vi gjorde när Mea kom hem till oss var ju värmesystemet och då förberedde vi för att kunna eftermontera en konvektor men nu har vi kommit på andra tankar och tänker nyttja utrymmet som stuvfack för kastruller och stekpannor, så bort med det gamla grejerna och förbered för nytt. För att lättare kunna skruva upp stödlister för kylboxen skapar jag en jigg som ger mig måttet från överkant.

IMG_6301  IMG_6310

Nyttjar jiggen och skruvar upp stödlister runt om, nu är ju utrymmet större än kylboxen så jag sågar en fals i stödlisterna….

IMG_6314  IMG_6311

…som jag mallar in en bottenskiva i. På undersidan kylboxen kommer det ut två slangar, en dräneringsslang och ett rör med kylmedium till boxen. Dessa behöver ju komma ner under botten….

IMG_6315  IMG_6316

….och skyddas mot kastrullers vassa kanter. Jag sågar ut ett jack i botten, borrar hål för dräneringen samt monterar en skyddslist för kylmediumröret. Passar på att borra ett par hål för att kunna fästa upp slangarna i skyddslisten.

IMG_6317  IMG_6318

Så här blev det, dräneringen i hålet och kylslangen i slitsen längs skrovet. Bilden till höger är tagen underifrån där skyddslisten syns.

IMG_6307  IMG_6306

Luckan fräste jag ut idag, tejpar upp en mallskiva och fräser mot den. Tabbar mig lite men inget som inte döljs av listerna som kommer runt luckan.

IMG_6303  IMG_6304

Pappa har varit med idag och monterat lite grejer på däck. Här sätter vi fast sittbrunnsdräneringen. Ett par specialkonstruerade verktyg behövs för att få fast dessa. En bockad aluminiumbit blir mothåll och en….

IMG_6305  IMG_6302

…förlängd 50mm hylsa för att dra det hela.

IMG_6320

Så här blir det i sittbrunnen, här är sikan som kommer ut borttagen. Pappa låter den sitta  i 1,5 timmar innan han tar bort den för då har den stelnat såpass att den lätt går att ta bort.

IMG_6298

Nu kan vi fylla vattentankarna!! Pappa har monterat däckspåfyllet.

IMG_6319

Dagens arbete avslutas med att sika stryks på den snittytan som vi skapade på kylboxen igår.

/Tobias