Varvets tankar om Diva 38.2

 

Nya Diva

Optimerad för cruising, snabbast på banan!

Högprioriterat vid utvecklingen av Divabåtar har sedan första Divan lanserades 1982 varit att skapa lättseglade och snabba familjebåtar med optimerad komfort. Närmare 500 Diva ägare världen runt kan vittna om dessa egenskaper.

Den nya Divaserien har gått ett steg längre och har utvecklat rorsmans möjligheter att ensam hantera båten. Centralt placerade vinschar, lätt åtkomligt för rorsman och där alla funktioner är samlade, är en dröm för den som vill kunna sköta allt själv. Divabåtar har en ergonomiskt utformad sittbrunn där alla mått är genomtänkta. Kan låta tråkigt men är helt avgörande för bekväm segling och trivsel i hamnen.

Man behöver inte vara världsmästare

Divans konstruktör har många internationella kappseglingsmeriter som grund för sitt utvecklingsarbete. Men detta är inget som krävs för att segla Diva, tvärt om. Faktum är att en snabb och harmonisk båt skänker sina ägare oavsett erfarenhet en överlägsen seglingsglädje även på semesterseglatsen. Men en lätthanterlig båt optimerad för komfortabel semestersegling kan också hävda sig på kappseglingsbanorna. Det har Divabåtarna bevisat genom åren. Ta Tjörn Runt 2011 som exempel, här vann Diva 35:an tuffaste klassen med ett SRS-tal på 1,32. Det säger en hel del om Divornas inbyggda fart.

Ny Diva på 38 fot

Nu kommer nya Diva 38.2. Vi har utvecklat Diva 38:ans prisbelönta inredning till det bästa man kan få ut av 38 fot. Den nya modellen får ett högre skrov som ger en helt ny volym inombords med förbättrade funktioner. Exteriört märks också en ny relingslistskonstruktion som ger ett smäckrare intryck trots lite större bredd. I aktern planeras en fällbar badplattform. Diva 38.2 går att välja i två olika versioner Classic eller Elegance. Olika design på ruff ventiler och relingslister ger båten helt olika karaktärer. Elegance versionen följs upp invändigt med stramare form på snickerier.

Förpiken har ny planlösning med större koj och möjlighet för två att ligga med kudden mot ”sänggaveln”. En skjutdörr mellan salong och förpik, ett arv efter gamla Diva 39 som kom 1982, ger betydligt bättre tillgänglighet och smidighet vid användandet av förpiken.

Salongen har kvar de uppskattade och praktiska mjuka formerna. Soffan får en ny utformning och blir större. Bordet får en fällklaff mot två fåtöljer alternativt en liten soffa på styrbordssidan. Det gör att 6 personer bekvämt kan samsas runt bordet. Också sittkomforten förbättras tack vare måttjusteringar. Navigationsplatsen får en Diva 35 lösning som tar mindre plats och ger möjlighet till en mer funktionell planlösning.

I pentryt finns mer stuvmöjligheten med större skåp. Arbetsmiljön förbättras markant med, ingen kan längre skylla på att man inte står rak i pentryt. Exklusiva bänkskivor i corean material. Bättre arbetsytor tack vare skiva på spisen och lock över diskhoarna.

WC blir klart rymligare, mer höjd och med separat dusch.

Den unika Kapenshytten från 38:an med generös dubbelkoj finns kvar men blir ännu komfortablare tack vare bättre höjder och mer volym. Här sover du som hemma, med kudden mot väggen, har full sitthöjd vid huvudändan, får fönster akterut och skylight som nödutgång.

Gäst eller barnhytten får komfortablare ovanpåkojer, större stuv och mer volym.

 

För mer info klicka nedan

Diva 38.2 eller Bavia Yacht AB