Speedseal monterad

För ett bra tag sedan var vi hembjudna på, vad som skulle utvecklas till en fantasiakt trevlig kväll, som ordnades av Dennis och Katarina, det är ju få tillställningar där det är helt okej att plocka fram ett lite paket från England och visa upp. Men eftersom temat för kvällen  var ”seglartjat” så var paketet väldigt uppskattat och rönte stort intresse. Ytterligare en bra att ha sak som vi nu mera har införskaffat och installerat ombord. Det handlar om Speedseal som fungerar som ett litet extra skydd för impellern, kika på länken här för mer info.

IMG_2861 IMG_2862

Man tar helt enkelt bort originallocket till impellern och ersätter det med ett speciallock som täter med en o-ring istället, i locket placeras….

IMG_2863 IMG_2864

…först en delron skiva som fungerar som glidplatta för mässingsbrickan. Den brickan snurrar med impellern som gör att den klarar en längre period utan att bränna om den går torrt.

IMG_2865

En annan fördel är att den sitter med fyra lettrade skruvar som dras enbart för hand, det gör det möjligt att enklare öppna och titta hur det ser ut.

/Tobias

25 tankar kring ”Speedseal monterad

 1. Anders

  Hej Tobias
  Jag har också en Speed Seal sedan något år. Har varit lite problem att få den tät. O-ringen är väldigt tunn och svår att hålla på plats.
  När jag tog på lite vaselin så fungerade det bättre. nu är det tätt tror jag.
  Verkar vara en bra produkt!

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Kanske hade vi tur för det var tätt direkt…problemen kanske kommer senare så vi skall hålla koll på den åtminstone nu i början.

   Tack för tipset med vaselin, jag använde lite av fettett som var med i packeter.
   /Tobias

Kommentarer är stängda.