Kolobrzeg, N54 10 E 015 33

Resan från Swinoujscie till Kolobrzeg blev lite stökigare än vi tänkt oss. Strax innanför hamnpirarna ändrar vi oss och tänker att det här går inte för det är så mycket sjö. Så vi vänder om men ändrar oss igen och tänker att det måste ju blir bättre bara vi kommer ut på öppet vatten utanför pirarna. Så vi vänder om igen och ger det ett försök och mycket riktigt, väl utanför pirarna blir sjön lugnare och vi kan sätta segel och falla av. Vi tänkte testa om vi kunde rulla ut en del av storen istället för att rulla ut hela och sen rulla in, det höll på att sluta i en trasig stor, den fastnade och gick varken att rulla ut eller in….. Till slut släppte det och vi kunde rulla ut det helt för att sedan rulla in en del.

 Swinoutjsie - Kolobrzeg 004Swinoutjsie - Kolobrzeg 006

Killarna får en nödmacka i hytten under färden och spenderar den mesta tiden liggandes. Samtliga ombord (tom Tobias!) fick sig en släng av sjösjukan.

Swinoutjsie - Kolobrzeg 009

Vi seglade nästan 60 nm och hade som vanligt god fart i båten så vid 16:30 går vi in i hamnnen, på vägen in möter vi..

Swinoutjsie - Kolobrzeg 010Swinoutjsie - Kolobrzeg 011

två riktigt fula båtar. Varje stad med lite aktning skall ha sig ett eget piratskepp. Väl till kaj så gick vi direkt upp till marinans restaurang och åt middag då det inte funnits någon matlust under färden.

Kvällen ombord blev lugn.

/Mea

2 tankar kring ”Kolobrzeg, N54 10 E 015 33

 1. Jan-Erik Gustafsson

  Är det fortfarande en massa skrot som ligger precis bredvid inseglingsrännan där? Jag var där i mitten på 80-talet och man fick hålla tungan rätt i mun när man kom innanfør de yttre hamnpirarna. Trångt och en massa skrot rätt vid sidan. Dessutom en lots som inte kunde ett ord engelska mer än: I smoke Marlboro and drink Vodka. Staden var ganska fin vill jag minnas men nedsliten den också.
  Janne

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej,
   hamnen är rensad men engelskan är nog nästan densamma! Det flesta städerna är lite slitna men det syns att det finns en vilja att komma ur det för det grejas och fixas och en del är riktigt fräscht!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.