Elritningar

Systemritningar 140103_01 Systemritningar 140103_02

Nu har jag äntligen börjat få styr på elritningarna! Jag sitter mellan passen på jobbet och ritar efter de skisser jag gjorde hemma. Listan…

Systemritningar 140103_03 Systemritningar 140103_04

…på grejer att kolla upp när jag kommer hem börjar bli lång! Jag har inte kommit helt i mål ännu men det närmar sig. För att få plats på ett av ritningsarken så….

Systemritningar 140103_05

…bryter jag ur den och ritar den på ett eget ark. Jag hoppas att det blir överskådligt på detta vis. Tillsammans med ett kompletterande excelark hoppas jag att vi skall kunna ha en god överblick över systemet även om några år då vi kanske behöver bygga om något eller ändra!

Ni som kan detta med El och hur man gör ritningar kan ju småle åt mina försök!

/Tobias

 

12 tankar kring ”Elritningar

 1. Reidar

  Tittade lite på dina elschemor.
  Vad är det för konstig inkoppling med flera brytare med 68ohm?
  Det måste ju vara någon form av ingång, men om den första brytaren är stängd kommer ju inte ingången känna av någon förändring på de följande?
  Ingången är ju redan kortsluten.
  Hur fungerar detta och vad används de till…?

  Det påminner lite om balanserade ingångar på tex brandlarm (som är mitt gebit).
  Ritar och konstruerar en del vilket är kul…
  /Reidar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Reidar!
   De brytare vi använder är impulsbrytare och ger en kort signal till systemet! Vill du veta mer om specifikationen på empisbusburkarna så kika här http://www.empirbus.com/download/676/productempirbusnxtdcmoduledcm11pdf.pdf

   Våra enheter är sådana att de har 16 portar (det har alla), alla portar kan verka som ingångar dvs ta emot signal av olika slag från tex tankgivare, nivågivare på köl mm. Av dessa 16 portar är det 12 stycken som är rena utgångar som kan leverera 10A per styck därav parallell koppling på vissa pumpar. Där finns det burkar som klarar mer ampere per port men dessa var mest prisvärda!

   /Tobias

   1. Reidar

    Ok!
    Så en kort puls med ett visst motståndsvärde (eller ren kortis) betyder någon funktion ”till” och en ny puls med samma värde/ingång betyder ”från”.

    Skall läsa Specen som du länkade till. Intressant!

    1. Meadiva Inläggsförfattare

     Ja, så skall det kunna fungera! Det verkar inte finnas några begränsningar i systemet! Det kan hantera det mesta….
     /T

Kommentarer är stängda.