Lådor och vattensystem

IMG_7603 IMG_7605

Jag börjar dagen med att testa hur det ser ut med fronterna!

IMG_7611 IMG_7612

Därefter tar jag mått på hur långt innanför kanten beslaget sitter för att vet hur långt in beslaget skall sitta. Detta mått tar jag på varje låda för att ta bort eventuella olikheter i tidigare montering, det skiljer någon millimeter!

IMG_7613 IMG_7614

Efter en stunds grejande tar skruven slut och min leverantör jobbar hemma idag så det blir till att gå vidare med något annat en stund, fräsningen för låsblecket gör jag som en första grej innan…

IMG_7621 IMG_7623

…jag fortsätter med pentryhurtsen. Oops, någonstans har det blivit fel då översta lådan är lite för lång. Jag hoppas och tror att det funkar ändå! Jag sätter beslagen på den ena sidan och lägger sedan den ovan på den andra och riktar in så det blir lika på bägge sidor.

IMG_7624 IMG_7625

Tack vare att jag sågade ut gavlarna i hurtsen precis lika så kan jag använda hörnen som referens och får därigenom lättare att skapa en hurts som håller måtten och vinklarna. I morgon fortsätter arbetet med lådorna.

IMG_7622

Pappa kom ner en stund på kvällen och hjälpte mig att skrapa lite lim! Trevligt med sällskap i verkstan!

IMG_7615 IMG_7616

För övrigt har pappa idag börjat kika på vattensystemet, jag gjorde en plan för ett tag sedan och idag sorterade vi upp delarna vi fått till respektive område, toalett, VVB, pumpar mm.

IMG_7619

Vi fick även dragit lite mer rör, det börjar bli trångt att komma fram ombord nu!

IMG_7610

Fick en fråga om vilket lim jag använder, detta är det!

IMG_7617

Avslutar dagens bloggning med en bild på Marstrandsfärjan i soldis!

/Tobias