Ett steg fram och två tillbaka!

IMG_6833 IMG_6837

Idag hade jag siktet inställt på garderobsdörren i lillhytten, den skall bestå av två fält med spjälor delade av en mittbit. Samma ram runt om hela som på övriga luckor. Plötsligt behöver jag ha koll på var fräsningen hamnar så jag drar en linje som jag fräser mot och får ett mått på 14 mm förskjutning från linjen. Jag markerar upp och skrider till verket och fräser den ena sidan…

IMG_6838 IMG_6839

…med mellanrum i mitten för mittbiten. Nu gör jag nästa och nu händer det något och det blir en förskjutning mellan de två bitarna. Jag blir inte klok på vad det kommer sig och tillsammans med Malin klurar vi en massa….

IMG_6841

…och jag börjar kika på inställningarna på maskinen och ser att det skiljer 0,2 mm i höjd på stiften. Jag gör en justering av dessa men inner inte köra mer innan det är dags att åka på middag hos svärföräldrarna.

IMG_6834

När vi ändå är inne på saker som inte funkade riktigt som det var tänk så visade det sig idag när jag kikade närmre på ramen till luckan som jag limmade igår så är den felvänd i hörnen(det skulle vara tunnast utåt). Jag hoppas att det funkar ändå!

IMG_6836

I ett försök att ta fram virke till mera ramar så hyvlar jag utan att göra som jag gjort innan (jag glömde helt enkelt bort) och då visar det sig att alla bitar ha vridit sig lite så de inte går att använda….suck!

IMG_6835 IMG_5073

Två luckor som snart kan provmonteras på plats ombord! Här skall de sitta när de är klara!

Om man skall sammanfatta dagen så var det en god middag men den tiden jag la i verkstan gjorde inte att vi kom närmre sjösättning! Så kan det vara ibland!

/Tobias