Bakdag och mera luckor

IMG_6800

Idag börjar dagen med lussebullsbak på Bergs Konditori, en riktigt trevlig förmiddag där 390 bullar bakas. Kul att få en inblick i  en bagares vardag 🙂 Bullarna skall användas till kvällens skolavslutning.

IMG_6806 IMG_6807

Väl hemma igen så fortsatte jag med den avbrutna limningen, tog ett omtag och fann felet. Så här går det när man skall ta en genväg och inte ”torrlimmar” innan… 🙂 Efter lite justerande så sätter jag på nytt lim…

IMG_6808 IMG_6809

…och börjar knacka ihop det hela. Det är många bitar som skall passa sina hål och jag börjar i ena änden och tar det steg för steg…

IMG_6810 IMG_6811

…tills alla spjälor hittat sitt hål och det hela knackas ihop. På med tvingar och fram med vinkelhaken och då ser jag att jag har ett litet vinkelfel som gör att jag måste sätta en limknekt på diagonalen för att tvinga det hela rätt.

IMG_6812 IMG_6813

Jag har sågat rent den första luckan och fortsätter med ramen, lägger upp bitar för att kolla så det matchar i virket  innan jag skrider till verket och kapar av bitarna i rätt mått . Tack vare mina fräsjiggar så går det fort att fixa hörnen.

IMG_6814 IMG_6815

Innan limning så fräser jag och hugger ut för gångjärnen, tejp….

IMG_6816 IMG_6817

…på hörnet förhindrar ofrivillig ihoplimning när ramen limmas på plats runt luckan.

IMG_6819 IMG_6820

Nästa lucka på tur är den i lillhytten, den är hög och smal och vi funderar på hur den skall se ut. Skall det vara en jämntjock ram med mittbit i samma storlek eller tjockare! Valen är alldeles för många när man designar själv och jag vågar inte gå vidare utan att Malin är med och kikar (det funkar dåligt att se på korten hur det egentligen blir) så jag…

IMG_6824

…ägnar resten av dagen i verkstan åt att skapa lite mer ämnen till spjälorna innan det är….

IMG_6826

….dags för skolavslutning på Marstrands Havshotell! Lussebullarna fick godkänt!

/Tobias