Logga, innertak, fläkt, sprayhood och skotskena

IMG_4337

Arbetet med loggan fortskrider och för att se hur det kommer att se ut klipper vi ut och tejpar upp. Vi konstaterar att det är lagom stort men att vi nog skall sätta lite vit stipe bakom. Tack alla ni som kommit med en åsikt om loggan.

IMG_4338 IMG_4356

Hela dagen ägnas nästan åt att göra klart innertaksskivorna under däcket i salongen, det blir inte så bra på en del ställen så ett par av skivorna behöver göras om. I skarven mellan skivorna gör jag ett överlapp som jag justerar det sista innan de tas ner för klädning.

IMG_4339 IMG_4345

För att komma vidare akterut kring pentryt behöver jag montera fläkten så jag vet hur takskivan kommer mot där.Tänkte först att vi lackar skivan som fläkten hänger i men tycker nog att det skulle bli snyggare om den var svart och inte så i ögonfallande.

IMG_4353 IMG_4354

Pappa har påbörjat monteringen av fockskenan. Beslaget i mitten har Niklas gjort så det passar direkt.

IMG_4360 IMG_4362

Många kontrollmätningar blir det innan vi….

IMG_4364

…vågar sätta borrmaskinen i däcket. Tillslut blir det bra mått överallt och vi borrar.

IMG_4363 IMG_4365

Ombord avlutas dagen med att jag gör en mall för innertaket i Navbordsskåpet. Vi kommer inte att ha några luckor på Öppna Varv så det känns roligare om det åtminstone är snyggt tak i skåpen.

IMG_4355

Filip kom förbi och tog lite mått inför Sprayhooden som skall syns nu! Det blir en mellan grå duk i den.

IMG_4366

Jag avslutar ombordagen med en cykeltur till affären, tar vägen hem förbi hamnen och ser många ankarliggare på söder. Ser mysigt ut!

IMG_4367 IMG_4369

Väl hemma igen så påbörjar jag kvällspasset som innebär att jag klistrar matta på alla skivor som jag gjort. Orkar inte helt i mål utan sparar tre till nästa dag.

/Tobias

4 tankar kring ”Logga, innertak, fläkt, sprayhood och skotskena

  1. Ulf

    Hej!

    Kommer inte själslåendefockskenan i vägen för ventilationsluckan på styrbordsidan??

    //Ulf

Kommentarer är stängda.