Värme till toaletten, flänsar till motorrumsventilationen och belysning ombord!

IMG_2867

Fann på en hylla hos Viking idag två stycken 75mm flänsar som underlättar mycket för oss när vi skall dra motorrumsventilationen ut till akterstuvfacket. Dessa skall sättas på en liten låda som sitter mot skottet under kojen. Det är inte så mycket plats där så vi får göra en specialare för att få ventilationsarean som motorn kräver. Fortsättning följer…en annan dag när andan faller på!

IMG_4204  IMG_2870

På toaletten har vi lite funderingar på hur vi skall lösa det med värmen, den lösningen vi kommit fram till är att vi får sätta en konvektor ståendes i rundningen under handfat med en öppning ut mot toastolen. Idag skulle jag kompletteringsbeställa en konvektor men blev rekommenderad en som de hade hemma. Den skall enligt uppgift vara 40% effektivare än de andra vi använt vilket passar oss bra eftersom utrymmet är begränsat.

 

IMG_2868

Den är lite rejälare i flänsarna och är därmed inte så känslig som de andra vi har. Den skall tydligen kombinera två värmetekniker i en produkt, radiationsvärme och konvektionsvärme, vilket skall ge en effektiv, jämn och bekväm uppvärmning (kopierat från produktblad som jag hittade här) Det återstår nu att se hur den passar på plats ombord.

9400cSMDPOWERTUBE-D2_2093D2

 

Vi har tänkt oss blanka armaturer på belysningssidan, har kikat på Båtsystems produkter och idag tog jag vägen förbi deras lokaler och diskuterade en helthetlösning med deras grejer. Tillsammans med EmpirBus kommer det bli kanon då vi kan styra belysningen väldigt fint!

9350  7510

 

Ledslang för sekundärbelysning, Mattias tog sig tid och gav många tips. Fundera i samma banor som moderna flygplan var ett av dom alla. Funderar på att belysa garnering, garderober och tak med detta.

Vi flög i väg i diskussionen och hamnade långt utanför mitt egentliga ärende, en givande stund med sjösäkerhet i fokus! Onekligen spännande grejer på gång!

/Tobias