Duschavlopp, funderingar kring pumpplaceringar och en liten durk!

IMG_4207  IMG_4208

Avloppet till duschen var lite bökigt att få till, det slutade med att jag slipade lite på flänsen till förskruvningen för att få ner den tillräckligt! Nu behövs det lite spackling runt om innan vi kan måla ytan igen.

IMG_4210  IMG_4211

Vi funderar på att placera pumparna till septiktanken och spolvatten in till toastolen under tanken. Gör vi på detta viset blir det korta slangar. Det gäller bara att bli klar över hur vi skall placera utloppsventil och allt för att det skall bli servicevänligt. För att öka tillgängligheten kommer vi nog att göra en lucka in till vår hytt där vi kommer åt allt.

IMG_4212  IMG_4213

Efter ett tags velande med ventiler och pumpar ville jag göra något, passade in nedre durken och fortsatte med toastolsdurken. Använder mig av laserpasset och markerar på pappmallen var nåten skall ligga. Det måste ju hamna i linje så det inte ser helt tok ut.

IMG_4217  IMG_4218

Innerkanten fasas av, drar en kontrolllinje och kör sedan med handhyveln tills det ser bra ut. Det sista justeras in på plats, lite mer hyvlning behövs.

IMG_4220  IMG_4222

När durken passar bra ritsar jag på undersidan, gör ett test med fräsen för att se om jag kan fräsa fram linjen om det blir hack vid sågningen. Nu funkade det så bra att det krävdes bara lite slipande innan kanslistningen.

IMG_4223  IMG_4224

 

Eftersom durken är i teak så blir kanslisten i teak också. Klyver en list för att lättare kunna böja den. Gör som jag gjort tidigare och limmar dit den. Hoppas det skall bli bra.

/Tobias

4 tankar kring ”Duschavlopp, funderingar kring pumpplaceringar och en liten durk!

 1. Fredrik

  Tobias,

  Jag vet inte om du köpt pump till avloppet ännu. Men jag skulle rekommendera en membranpump som Jabsco har, där du slipper använda ett filter som annars måste rensas efter varje dusch.

  /Fredrik

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi har köpt den redan, kolla på länken nedan så ser du hur den ser ut! Tackar för tipset! Har försökt titta på din sida men den verkar ligga nere sedan en tid tillbaka. Hoppas det är tillfälligt!
   /Tobias

   http://meadiva.se/2012/05/03/dagens-inkop/

 2. Fredrik

  Hade glömt att du hade köpt en sådan, vet inte hur den funkar filtermässigt.

  Jag är just mellan två leverantörer av bredband, skall försöka få upp det ikväll

  /Fredik

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Det sitter ett filter i den som är tämligen svårt/bökigt att göra rent därför kommer vi försöka ta bort hår på vägen i en golvsil under duschdurken!

   Låter bra att den är under kontroll! Får själv lätt panik när det strular…
   /Tobias

Kommentarer är stängda.