Inköp av gassystem och lite annat bra att ha!

  

Ytterligare ett system inköpt idag, efter stort tålamod av Joel på Viking Yachting kommer jag därifrån med en kasse grejer som skall funka. Många delar som skall funka ihop, reduceringsventil, avstängningsventil och läckagetestare och däremellan slang som kan vara pressad eller inte…men det blev med slangklämmor med motiveringen att blir lättare att finna enbart en slang att byta med om behovet skulle uppstå.

  

Ett gäng hålsågar blev det idag, har tröttnat på slöa hålsågar. Duschventilen var ett impulsköp, skall se om jag kan använda den till vår dusch på något sätt. Saknar ett bra nät för att samla hår innan det går in i avloppet.

  

Ny anteckningsbok, det blir många skisser och de skall vi nu försöka samla på ett ställe så vi kan titta tillbaka på de när vi blir gamla…

En fjärravstängningsventil till gasflaskan känns bra, hoppas på att finna något sätt att utnyttja EmpirBus systemet i detta då vi vill ha två gasdetektorer, en i akterstuven och en inne vid spisen kopplade till avstängningsventilen. Letar efter en lämplig detektor, kikat runt på nätet utan att finna något självklart.

  

Läckagtestare bör man ju ha, skall monteras i gasfacket tillsammans med övriga grejer. Avlutade dagens frivakt med ett besök på OperaDivan, måttade in var skrovventilerna skall sitta så vi har det klart för oss. Passade på att ta lite andra mått, fick även en kopp te och en lussebulle och lite ny insperation till bygget efter sköna diskussioner!

/Tobias