Innertaksmatta och ljudisolering

  

Fick tag på innertaksmatta idag, 5 mm skum på ena sidan och ”läder” på andra. Det skall tydligen vara samma produkt som Nord West använder. Samma ställe visade sig ha motorrumsisolering som vi fick några provskivor ifrån, de är förklistrade så det är bara att malla upp och sedan ta bort skyddsplasten.

Pratade med en kompis pappa som har ett förflutet inom varvsindustrin och han rekommenderade att vi skulle lägga en tunn blyplåt innanför isoleringen, det skall vara det bästa för att skärma ljudet. 0,5 mm byplåt skall tydligen göra undervärk, vi får se hur vi gör!

/Tobias

41 tankar kring ”Innertaksmatta och ljudisolering

 1. Nisse Fernissa

  Såg en demo på nån båtmässa, där dom hade isolerat med tunga mattor i motorrummet och det var en otrolig skillnad mot de ”vanliga” mattorna. Tror att det var Kuntze som säljer dem. Det kanske är bly i dem, men det viktiga vad jag förstår är att det är tungt för att dämpa ut lågfrekvens.

  1. Fredrik

   Hej,
   Vart hittade ni den förklistrade mattan?
   Skall klä om förtiden i vinter och vill helst slippa slabba med klister.

   Mvh
   Fredrik

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Precis så har jag också fattat det, kollade på Kuntzes hemsida och det ser ut som bra grejer! Får kontakta dom vi tillfälle!
  /Tobias

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tipset Olle! Skall kolla där!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.