Lim och ett kort besök hos segelmakaren!

  

Efter en intensiv kursvecka med jobbet tog jag vägen förbi Albatross Segel, lite på vinst och förlust! Tänkte kolla om de börjat med våra segel, men icke! Det är ju ingen panik direkt….

For förbi färgaffären och köpte kontaktlim till innertaksmattan, läste noga och fick googla lite innan jag kunde välja. Hur skulle man gjort utan sin smarta telefon…

Det blev ett vattenbaserat kontaktlim, Bostik 31, som funkar på skumgummit! Nu skall vi bara….

/Tobias

 

5 tankar kring ”Lim och ett kort besök hos segelmakaren!

 1. Sven-Åke

  Lite tips om att limma matta: Vattenbaserat är rätt val. Stryk ut lim med pensel längs kanterna och en roller med kort ludd på de stora ytorna. Välj gärna en roller med liten diameter och inte för bred – limmet gör motstånd när det rollas ut. Stryk både skrovsida o matta. Låt torka tills det inte är klibbigt längre (hellre för länge än för kort tid – utan att överdriva). Fäst upp där det ska sitta. Det går att dra loss och flytta innan du tryckt till det. När du är nöjd så stryk fast det från mitten och ut mot kanterna. Verktygen ställs bara i vatten mellan limningarna och stryks torra före nästa limning (lite vatten kvar i verktygen är inte så farligt – limmet är ju vattenbaserat).

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Tack för bra tips, jag har funderat på hur jag skall gå till väga! Vi skall mest limma på takskivor men principen är ju densamma!
  Tack!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.