Expansionstank och motorrumsvärme och en massa funderingar

  

Idag har pappa hjälpt mig med att montera expansionstanken i akterpiken, planen från början var att sätta den helt upp till däck men vi kom på att vi sänker den lite så går det att dra avgasslangen förbi på ovansidan i en snygg krök till utblåset.

  

Min lilla jigg jag gjorde kom väl till pass, den fästes med glasfiberspackel och tanken från början var att den skulle klämmas fast när det härdar men då vi flyttade den i sista stund så funkade det inte. Nu är den redo för plastning!

  

Hade en liten bit konvektor över och och tänker sätta den i motorrummet. Då vårt Loctite klet tagit slut/åldrats så blev det lite paus i slangdragandet idag. Slangen har också tagit slut…50 meter har gått åt! Vi behöver ytterligare 15 meter….

Har även funderat lite på styrtekniken kring elpatronen, den kräver en 12 voltskälla och vi får fundera på om vi kanske skall skaffa en liten batterieliminator till vidare, alternativ tar vi ett tolvvoltsbatteri.

Haft diverse andra funderingar idag, hur skall luft komma in i motorn, avgasernas väg ut ur motorn, bränslets väg till tanken. Albatross Bengt har också ringt angående våra segel, vilket solskydd vi skall ha, färg på siffror i seglet, märkets vara eller inte vara…och noggrann som han är så såg han en ändring i riggspecifikationen som inte skulle varit gjord, storleken på inre rullen var av misstag ändrad! Många tankar far igenom huvudet en dag som denna!

/Tobias