Burr, det är kallt ute! Värmesystem behövs!

  

Eftersom vi har en elpatron i värmeslingan vill vi ju ha igång den då det nu är kallt ute! Därför blir det värmesystem ett kort tag nu! Värmeslingan skall gå upp i varmvattenberedaren och för att komma åt ordentligt så har jag idag gjort en inspektionslucka. Gör som vanligt, en mall och fräser sedan upp spåret.

  

Tejpar upp mallen och börjar fräsa, sparar lite korta bitar som håller biten på plats. De bitarna sågar jag sedan bort. Tyvärr så slant/vickade jag till lite vilket gav ett litet jack.

Det passade bra och alla delar är nu lätt åtkomligt och elpatronen kan nu bytas utan att vi behöver demontera hela beredaren. Vi skall göra en lucka över detta sedan.

  

Motorrumsisoleringen är 30 mm tjock så jag gjorde lite slangfästen med det måttet, det blev lite många….Skruvar sedan fast slangfästet på klossen och sedan klossen i skottet!

Jag kommer sannolikt byta ut dom sedan när jag skall isolera men så länge håller de slangen bra på plats.

  

Slingan skall anslutas på huvudslingan, det är lätt att klippa slangen och sätta dit en t-koppling. Kletmassan är väldigt trögflytande nu när det är lite kallare, det hjälpte knappt att ställa den framför värmefläkten.

Nu har jag kopplat förbi varmvattenberedaren tillfälligt då den behöver tas ner när motorn skall monteras i. Sedan räknar jag med att vi bara skall kunna sätta en tving på slangen för att kunna koppla in det på riktigt.

  

Jag skar mig ju lite häromdagen och tänkte att jag skulle upplysa MoraKniven om det, ifall de inte visste om det och behövde ändra något i produktionen. Fick ett trevligt mail tillbaka från dom där de sa att det inte ser ut som deras kniv….pinsamt för mig så hade de rätt!! Det visade sig vara en Hultaforskniv. Idag kom det ett vadderat brev med posten innehållande en riktig Morakniv och ett ”First Aid Kit”, kände givetvis på ovansidan kniven och den kändes rund och fin! En fin gest från det företaget, kommer välja deras kniv nästa gång!

/Tobias