Lock till låda

  

Eftersom jag inte kunde fräsa runt hörnet kom tanken på att kantlimma innan jag sågade loss locket. När jag sågar fanér så lägger jag en skiva under för bättre resultat, mindre risk för utslagning då.

  

Det fanér som skall limmas är 1,5 mm tjockt, mellan de två la jag ett 1 mm som jag tejpade runt om så det inte skall fastna. Tejpade kanterna runt spåret för att få mindre att göra rent, det är lättare att lägga tid på skyddstejp än att försöka ta bort torkat lim.

Färdigt och redo för limning, tejp på bägge sidor.

  

Använder mig av en liten fanérsticka för att sprida ut limmet ordentligt, limmet är polyuretanlim som är grymt kladdigt så skyddshandskar rekommenderas.

  

Klart, bitarna passar precis, var lite oförsiktigt i kröken så jag knäckte ett fanér. Som tur var så kunde jag snabbt såga till ett nytt och trycka dit i stället. Nu är det bara att vänta och se om det går att få loss.

Undertiden som limmet torkar så åker jag till Rönnäng och hämtar en bit plåt, den är till peket och har måtten 600x300x10 i rostfritt syrafast, tyvärr blir det mesta spill 🙁 På vägen hem passade jag på att hälsa på lite kompisar som bor på Tjörn, trevligt med ett nyttigt avbrott i byggandet. Som alltid konstaterar man att det går alldeles för länge mellan att man ses!

  

Väl hemma är jag ganska nyfiken på hur det skulle funka att få loss bitarna, det såg bra ut vid första anblicken. Sågade loss mittbiten och tryckte till, den släppte och den tejpade mitt fanérbiten släppte precis som jag hoppats. Nu återstår lite kanttrimmning och inköp av gångjärn.

Angående gångjärn har vi kommit fram till att vi vill ha rostfria och inte några i mässing. Det kommer att bli samma genom hela båten är tanken!

/Tobias