Hyllor, sågning och fräsning, på halvfart..

  

En pappmall på hörnet gör det lättare att få till hyllorna i garderoben. En botten och en hylla får räcka i den.

Malin köpte med sig ett antal skruvpaket från Clas Ohlson hem igår, tänkte testa kvaliteten på dom efter tips från  Andreas  på Schack Matt, tack för det! Ibland kanske man inte tittar tillräckligt nära när man letar…. De höll för dagens skruvningar så de är ju inte helt kassa i allafall. Köpte tidigare en gång trallskruv där som gick av direkt, där av min skeppsis..

  

Påbörjade rensågningen av garneringslisterna idag, har dragit mig lite för det då jag varit lite osäker på hur det skulle gå. Tog en tunn kopparplåt och skyddade skottet med medans sågen jobbade, springan blir 2 mm och snygg precis som jag hoppats.

  

Med posten idag kom det två spiralfräsar, 3 och 4 mm i diameter, en snabb provfräsning gav att det är 4 mm som gäller.

  

Att köra i skarp bit ger lite extra krydda i tillvaron, det värsta som kan hända är ju dock att man får ta en ny skiva…Det gick bra och med tre fanér i så är spåret precis fyllt, har en liten tanke som jag skall sova på om att jag skall limma det innan jag tar loss biten ur fräsningen, (den sitter fast i hörnen i bakkant). Det passar så precis så att det behövs ingen press under limningen.

Halvfarten består mest i lite lätt tappad lust! Men det jobbar vi oss ur…

/Tobias

10 tankar kring ”Hyllor, sågning och fräsning, på halvfart..

 1. Cia och Magnus

  Det går väldigt fort framåt och vi är djupt imponerade här i Uppsala. Ta den tappade lusten på allvar och planera en ”semester”. Det är extremt intensivt att bygga båt både mentalt och fysiskt så man behöver lite tid off för att inte tappa sugen. Vi fick ett ryggskott som gjorde att det blev en paus – då åkte vi till Göteborg, tog in på hotell, gjorde stan. Nu var det båtmässa, dyntillverkar-träff och träff med Roffe på Vindövarvet för att kolla in vindrutelösningen (ta dig en rejäl funderare på det, vi älskar den) också men ändå – det kändes som en riktig semester.
  Cia o Magnus

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Svackan var högst tillfällig, nu känns det bättre igen! Skall jobba i vecka som kommer så det bli naturligt ett litet avbrott i byggandet!

  Tack för tipsen, när/om vi kraschar på riktigt så får vi ta semester! Men då kanske båten är klar….
  /Tobias

 3. Pingback: Dörrgarage redo för lackning samt lite annat snickeri till förpiken | MeaDiva

Kommentarer är stängda.