Ny design i stridens hetta!

Efter att ha riktat alla bitarna på sågen, vill inte ta dom via hyveln då jag tror att det kommer bli en massa utslag ur virket då, så sågar jag dom till färdig bredd på 42 mm.

  

Därefter skall det fräsas och eftersom det är så många bitar så behövde jag hjälp, Tim ställde upp och tog hand om bitarna som kom ut efter fräsningen.

  

En hel hög med bitar, om de inte går att använda ombord kan man alltid spela luftgitarr med dom….

  

Vår ursprungsplan var ju att göra en liten pärlspont , dvs en fasning på ena sidan och pärlan på den andra men idag så sådde pappa ett litet frö när han frågade om det skulle vara pärla på bägge sidor, hmn, funderade en stund och skickade upp Tim till Malin för vidare diskussion.

  

Resultatet blev att vi fräser pärlan i bägge kanter, vinsten ligger i att det blir snyggare när det är lite luft mellan listerna samt att det inte kräver någon annan maskininställning. Det är bara att köra andra sidan direkt, enkelt!

Vi är inte helt nöjda med listerna så troligtvis kommer dessa bitar att bli garnering i garderoberna ombord. Vi får se i morgon när de långa bitarna blir färdigfrästa.

/Tobias

9 tankar kring ”Ny design i stridens hetta!

 1. Jan-Olof

  Intressant, lärorikt och spännande att följa ert bygge! Ni imponerar storligen med både blogg o arbete. Har du testat bandslip på vreset?

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej Jan-Olof,
  kul att du gillar det vi gör! Jag har inte slipat på bitarna ännu men är dock lite skeptisk till det då det på ytorna i förpiken syns väldigt väl.
  Om man slipar för hårt på ett ställe så blir det en liten ”grop” där som man har svårt att dölja!

  /Tobias

Kommentarer är stängda.