Pekeplåtens design och lite garnering i förpiken

  

Ett första utkast till plåten under peket, vi vill ju ha en snygg design på det som allt annat. I plåten vill vi ha lite lätthål för att ge ett snyggare intryck. Vi visar inte alla olika alternativ vi gjort…..

  

Nu börjar det likna något, vi testar på plats och är mycket nöjda.

Det ser bra ut även på håll, tycker vi iallafall…ger stäven en skön profil och lite formen av en klipperstäv.

  

För att kunna jobba ordentligt i förpiken så la vi tillbaka kojbottnarna, ser genast väldigt färdigt ut. Satte sedan den första listen på plats. Av de lister som jag gjorde igår hittade jag kanske 6-8 stycken som kan vara okej att sätta men resten får bli garderobsgarnering.

  

Två smygvinklar, en till främre änden och en till den aktre underlättar då jag inte behöver byta vinkel hela tiden. En fin japansåg från Clas Ohlsson som möjliggör riktigt fina snitt, det går att såga bort  1 mm till om det behövs. Borrmaskin med snabbfäste för byte mellan borr och bits underlättar också.

  

De två första på plats på styrborsidan, siktar med ögat så gott det går så det ser bra ut. Har tagit de fyra  lister som såg bäst ut till de två första på varje sida, om det blir skevt här så växer det med och blir jättefel längre upp på sidan. Kan nog sätta ett par till som kommer under madrasserna men sedan blir det med annat virke som förhoppningsvis skall ge bättre resultat.

/Tobias & Malin

7 tankar kring ”Pekeplåtens design och lite garnering i förpiken

  1. Pingback: Gångjärn och peke | MeaDiva

Kommentarer är stängda.