Plastning i salongen och lite olika dukar

  

Började dagen med mera förberedelser, pappa for i väg till JaraPlast och hämtade mera skivor så jag kunde skära ut efter alla mallar som jag gjorde igår. Skar sedan två mattor precis lika stora som skivan för att använda vid fastplastningen. Det sågades kilar och stödpinnar innan vi tog en enkel lunch.

  

Efter lunch påbörjade vi plastningen, funkade bra. Stöttorna kapades till efterhand och sattes i spänn för att skapa tryck uppåt.

Kilarna som vi sågade till kom väl till pass när vi behövde trycka upp kanten lite extra.

  

Duschen fick sin främre skiva, sedan tog både plasten och orken slut för idag…

Vi spacklade ju med microballongerna igår, det har inte blivit helt hårt ännu. Vad det kommer sig av vet vi inte men det funkar trots allt att slipa ytan. Vi skall pröva att ha i lite mer härdare nästa gång för att se om det gör någon skillnad.

När orken tröt tog jag en sväng till kapellmakaren och diskuterade sittbrunnkapell, fick lite färgprover med mig hem.

Den stora gråa biten har vi tänkt till sprayhood och sittbrunnskapell, den vita fyrkantiga biten är dacron till stor och fock, den elipsformade med sträcken i är R1 duk som vi skall ha till reachern på främre rullen och till sist den elipsformade gråan är det UV-skydd som blir i akterkant på alla segel! Tror att det kan bli snyggt till ett blått skrov.

/Tobias