Spackling av köl

  

Kölen har en lite spricka i akterkant som sannolikt kommer av ett felaktigt lyft med sling någon gång. Vi gjorde ett försök att med en gassvets värma och smälta ihop det hela. Man får vara riktigt försiktig då det snabbt smälter och rinner men det lyckades.

Har idag haft ovärderlig hjälp av svärfar som hjälpt oss med kölen, vi har slipat med en vad vi kallar flex med ett grovt sandpapper på.

  

Den ytan som vi inte kommit åt med flexen stålborstar vi för hand, allt för att få bort oxidet som bildats efter gjutningen. När det är klart så långt blandar vi spackel enligt alla konstens regler och lägger på med pensel. I det våta spacklet slipar vi sedan med 40 kornspapper. Det har gått åt 1,6 kilo spackel så här långt men det kommer krävas lite mer spackling innan vi har nått slutresultatet.

  

Nu hänger den redo för nästa steg, målning och mer spackling!

/Tobias