Köllyft med lite trassel

  

Idag skulle vi bara lyfta kölen lite snabbt så vi fick till en bättre pallning…men det ville sig inte riktigt.

  

Trucken fastnade och satt fast ordentligt, vi försökte med alla till buds stående medel utan resultat. Krister ringer en kollega som kommer farande med sin Defender (kallas tydligen så, kan inte mycket om bilar…)

  

Vi funderar på hur vi skall lösa det, vinschen kopplas till trucken och Per börjar dra.

  

Vips så var vi uppe på backen igen, två stora hål i gruset blev resultatet och Per kan nöjd och tillsynes stolt lämna platsen. Tack för hjälpen!!

När väl trucken var uppe gick det bra, vi lyfte och pallade under så nu vågar vi arbeta med kölen. En nöjd Krister kan återgå till varvet, tack och trots allt bra kört som vanligt!

  

När jag återställt efter lyftet började jag slipa kölen, funkade bra med vanligt sandpapper. Trodde det skulle sätta igen sig direkt då jag upplever bly som mjuk men så var inte fallet. Slipade en bit i ovankant som jag tänkte epoxispackla som ett test. Läste databladen på spacklet och får känslan av att man dör nog om man använder epoxi….

Det är noga med blandningen mellan härdare och spackel, 100:18,8 skall det vara på denna produkten. Den nya vågen kom väl till pass. Höll på att lägga härdaren direkt i burken med spackel men kom på precis i sista stund att det blir ju inte bra om det blir för mycket.

  

När spacklet väl var blandat använde jag en pensel för att smeta ut det på det nyslipade blyt, därefter tog jag ett vanligt 40 papper och slipade ”fast” geggan enligt instruktion från NM Epoxi. Imorgon skall det bli spännande att se hur det blev.

En produktiv dag i båtbyggarbranchen!

/Tobias