Städning och nya durkar

  

Efter att ägnat en timma åt städning passade jag på att göra nya durkar, det blir tröttsamt att springa på bottenstockarna hela tiden och nu när pappa börjar bli klar med sina golvjobb fanns det lämpliga skivor över.

I morgon fortsätter arbetet med värmesystemet och en del frågor angående kylen skall förhoppningsvis rätas ut.

/Tobias

 

5 tankar kring ”Städning och nya durkar

 1. Cia och Magnus

  Väldigt retsamt med kylen. För oss två passa 75L bra för normalsegling men jag skulle gärna ha en grundare och vidare. Det är långt till botten där det man vill ha brukar ligga. Vi kan dock absolut inte få in någon annan kyl. Ni har bättre med bänkplats tror jag.
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Ja, det kan man säga men efter ytterligare en kontakt med Thermoprodukter så beställer vi den stora 92 liters kylen, vi planerar ju att bo ombord och då kommer vi behöva den volymen. Det skall enligt dom funka att ta bort lite i hörnen om det krävs!

  Vad har ni för kyl?
  /Tobias

 3. Cia och Magnus

  Vi har en Isotherm SP ASU 75 L. Fungerar finfint. Vi sätter på den i april och stänger av den när vi tar upp båten. Mot oktober – november kan man bli tvungen att ladda någon gång men annars klarar den sig på solcellerna. Ju kallare det är i vattnet ju mindre el går det ju åt. Har också delat in den med plexiglas så vi har ca 1/5-del som frys men i den delen sitter elementklumpen så det är inte mer än max 10 L.
  Cia

 4. Meadiva Inläggsförfattare

  Köpte ni den färdiga eller byggde ni själva?
  Den som vi tänker oss har slingorna inbyggda så vi kan inte dela av den till frys skulle jag tro.
  /Tobias

 5. Cia och Magnus

  Vi köpte den färdig men fick den specialbyggd av Isotherm. De har (hade) inte normalt kombinationen SP +ASU. Nu kanske det finns. På mässor så demonstrerar de hur man kan dela in deras kylar med plexi för att få en frysdel med ca -6 grader så de måste ju ha ett system som klarar det nu.

Kommentarer är stängda.