Verktyg till värmesystemet

’ 

När vi började med värmesystemet hade vi en vanlig polygrip vilket var ganska krångligt att greppa över den typen av klammer som vi använder. Efter att jobbat ett tag inser vi att vi behöver en bättre tång till detta moment. Letar i lådorna hemma och finner en bredkäftad polygrip som fungerar bra. Slutsatsen är att man behöver en bred tång, funkade okej med en hovtång också.

För att kapa slangen använder vi en riktig slangkap, blir bra vinkel och snabbt går det. Alternativet att såga av ger en del spån i systemet och dålig vinkel som man undviker med att klippa av slangen.

För att det skall bli tätt rekommenderar Alde att man använder sig av tätningsmassa, dessa burkar har en bäst föredatum som man bör uppmärksamma när man köper. På det stället där jag handlade (Tools) så hade de gått ut för över ett år sedan… Det är faktiskt inte så kladdigt som man kan tro, i burken sitter en liten pensel som funkar fint. Vi drar ett varv med penseln innan vi sätter i det rör som skall dit.

/Tobias