Nödstyrning, kofferdam, VHF spiltter

IMG_0471 IMG_0472

I våras när vi drog iväg gjorde vi ett funktionstest på vår nödstyrning, konstaterade att den funkar men skulle behöva justeras lite. Justeringen hann vi inte med men idag fick jag för mig att kika på det. Styrningen är vinklad 90 grader mot långskeppslinjen vilket innebär att ratten måste tas bort för att roderutslag skall kunna ges. Vi vill ha en lösning där inget måste tas bort utan att den bara är att sätta dit och börja styra. Det vi kom fram till är att den vinklas upp lite och….

IMG_0473 IMG_0474

…..att den pekar akterut så borde det funka. Jag kapar den och lämnar sedan ner det till Niklas som skall svetsa ihop den igen. Till sommaren skall vi prova och se hur det funkar, förhoppningsvis blir det bra!

IMG_0475 IMG_0479

Fenderskydden har tagits loss och  tvättats idag, alltid något!

IMG_0476 IMG_0477

Vid skottet mellan akterstuv och akterkojen går det en massa slangar igenom och för att underlätta rengöring och uppsvampning av vatten skulle jag vilja ha en kofferdam runt, jag skulle helst vilja fylla den med någon flytande gummimassa men har inte hittat någon lämplig produkt, tips mottages tacksamt! Ni ser ju på bilderna att det blir kladdigt och blött in under slangen. Min tanke är att skapa en kant i ek som jag…

IMG_0480

…sätter fast med glasfiberspackel och målar vita. På detta vis hoppas jag att eventuellt vatten stannar på utsidan kanten och går lättare att ta upp!

IMG_0478

VHFens nödantennspilter kopplades in idag, missade att göra funktionstest och att dra kontakterna med verktyg så jag skriver det här så kommer jag ihåg det 🙂 I det lediga uttaget skall nödantennen kopplas.

//Tobias