Hel-Vändburg

Hel-Vändburg 008 Hel-Vändburg 006

 

Prognosen vi hade när vi lämnade Polen talade om lätta vindar till en början, kanske lite motvind så vi var helt inne på att köra maskin.

Hel-Vändburg 005 Hel-Vändburg 013

Dagen ägnas åt en del Harry Potter och på kvällen blev det fredagsmys i sittbrunnen.

Hel-Vändburg 015 Hel-Vändburg 016

Strax innan nio på kvällen orkade vinden ner till oss på ytan, då hade den under en längre tid blåst lite på höjd så instrumentet indikerade vind. Vi rullar ut fullt ställ och får god fart mot målet, 5-6 knop på ett spegelblankt hav. Den känslan jag har i kroppen och sinnet på bilden ovan går inte att beskriva men alla som seglat har förhoppningsvis känt den någon gång 🙂

Malin, Tobias och morfar Göran turades om med nattvakterna och barnen fick vara uppe så länge de ville sen pysslade mormor om dem! Killarna tyckte det var mysigt med fredagsmys i sittbrunnen och spännande att vara uppe och se solnedgången.

Hel-Vändburg 035 Hel-Vändburg 048

 

Det blev en fin solnedgång, och några timmar senare även en soluppgång. Då hade vinden helt enligt prognosen ökat och vi seglade fortfarande med drifter och stor och seglade med 7-8 knop på loggen. Toppade på 10.9 knop!

DSCN0437 Hel-Vändburg 052

 

När vi sedan närmade oss Gotland så möter vi KBV 002 som vi ropar upp och de tar ett kort på oss och skickar till kollegorna på jobbet. De sjösätter även sin RIB och kommer förbi, det var lite för grov sjö annars hade de nog kommit ombord.

Vi ankom Vändburg vid 10 tiden i morse vilket ger oss en medelfart på 6,8 knop som vi är väldigt nöjda med. Dagen har vi sedan ägnat åt vila och en tur runt Hoburgen in en minibuss som vi fått hyra av en kollega. Vi var i en butik och handlade mat och alla sex var överens om att det gungade konstigt inne i butiken……

Vi har testat vårt nya system för internet, Net1. Vi skickade upp antennen lite provisoriskt i riggen och hade bra mottagning 20 nm från kusten. Ikväll har vi haft TV kväll, och kunnat titta på svt play på två olika paddor samtidigt utan problem. Verkar som den här uppkopplingen funkar väldigt bra!

/MeaCrew

25 tankar kring ”Hel-Vändburg

 1. Yvonne o Per-Åke

  Hej igen seglarkompisar…. Kul o följa Er resa. Nja, bilvägen till Hel var inte så särskild, såg bara vatten på några få ställen, så Hel var absolut bästa stoppet. Det som slår oss är hur fort ni nu tog Er till Gotland….(vi som tycker det verkar drygt att segla) Är ju hu coolt som helst o här sitter vi i Koszalin o har haft rätt mycket regn hela dan plus att vi valt fel väg förstås några gånger. Men vi kommer väl fram vi också. Yvonne o P-Å

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej husbilskompisar!
   Märkligt att ni inte såg mer vatten, det borde ju inte vara svårt när den är så smal! Det gick väldans fort att segla, vi har en snabb båt har det visat sig! (Den är alldeles ny för oss)
   Idag har vi åkt bil hela dagen, en minibuss, så vi har sett 28 mil av södra Gotlands vägar! Kan rekommendera det, ni har kanske redan varit här iofs.
   Tobias

Kommentarer är stängda.