Kolobrzeg dag 3

Efter en förmiddag ombord innehållande legobygge, pyssel, städning och båtfix så gick vi iland strax efter lunchen. Elis hade varit redig och hjälp till med städning och var lovad ett litet bidrag till lego, så han stegade glad i hågen i väg till en leksaksaffär för att köpa en lego gubbe men….

20140614-211435.jpg

…väl framme visade det sig att den hade stängt. Surt, men han tog det ganska bra. Vi gick vidare mot tågstationen med ett uppdrag att försöka kolla tåg från Gdansk till Leba då Göran och Kerstin skall komma och vara med oss ett tag  och kommer med flyg till Gdansk. Det var svårt att få några besked då ingen kan engelska, vi försökte skriva lappar men de bara skakade på huvudet och pekade på varandra. Efter ett tag kom det fram en tjej som kunde lite engelska.. 20140614-211451.jpg

…och hon frågade i luckan om tågen, det visade sig att det inte går tåg där emellan så vi fick gå till busstation och fråga. Vi tackar henne så mycket för hjälpen och går iväg mot bussarna. Halvvägs kommer hon ikapp oss och erbjuder sig att hjälpa oss även där. Det var verkligen tur för där var inte ens öppet utan hon tog sig in på ett kontor och kom snart ut med svaret att de inte vet något om bussar annat än till Kolobrzeg, så gick det med det men otroligt skönt att det finns hjälpsamma människor!

20140614-211515.jpg

Promenaden gick vidare, vi jagade lördagsgodis, och i ett stånd på en gågata hittade vi lite lösgodis till killarnas stora glädje. Vi gick vidare mot stranden och ser en väldig massa tungt utrustade poliser vilket skapade viss oro men det visade sig..

20140614-211542.jpg

…att det var fotbollsmatch i stan.

20140614-211604.jpg

Kvällen avslutas med ett kapitel högläsning  i Kalle Blomkvist! /Tobias