Ännu ett misslyckat försök att montera ”hajfenorna”

DSC00038  DSC00041

Idag hade vi ett litet arbetspass på båten under förmiddagen där vi tänkte montera hajfenorna, glad i hågen gick vi ut och drog på låsmuttrarna för hand så mycket det gick. Sedan provdrar vi med bultarna och det händer igen….neeeej! Skiten skär och denna gång så nära så vi kan inte såga av bulten från ovan utan måsta försöka klyva bulten underifrån. Pappa håller emot och jag sågar med feinen från insidan.

DSC00043

Efter att sågat av muttern och hur många svordomar som helst så lyckas vi få loss den. Gängorna på foten är förstörda på denna också. Till vänster på bilden är det första försöket, till högar dagens försök. Suck!! Vi provar sedan med ett M14 gängsnitt på foten och det löper fint. Vi tror att det är något fel på låsmuttrarna, vi skall nu försöka hitta M14 mutter utan låsning så vi kan testa helt för hand innan vi slutmonterar. Det blir till att sätta dubbla muttrar i stället.

/Tobias, lätt uppgiven….

4 tankar kring ”Ännu ett misslyckat försök att montera ”hajfenorna”

 1. Ulf

  Lägg locktight eller fett på skruven. Rostfritt skär jättelätt när man drar. Tänk på hur det är med vantskruvar i rostfritt. Nya är alltid inoljade med speciell vantskruvolja. Locktight smörjer och låser samtidigt men ”biter” inte förrän efter en liten stund.

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej Ulf
  Känner till att det kan hända, men inte att det skulle ske utan belastning på muttern.
  Nästa försök sker nog med loctite på …
  /Tobias

Kommentarer är stängda.