Vatten till handfat o dusch samt lite innertak!

IMG_5261  IMG_5260

Börjar dagen med att göra om listerna på toaletten, idag funkar det bättre och det flyter på bra. Fäster listen i ena änden och drar sedan med hjälp av tumstocken en linje där jag skall kapa, på detta vis får jag med mig vinkel och slipper risken för mätfel. Fräser kanten och slipar dom så nu är de redo lackning.

IMG_5264  IMG_5270

I duschen har vi en plan för skarven mellan skrov och däck, en form skapas av plywood och en bit hålkärlslist som sågas till får li rundning….

IMG_5284  IMG_5286

…. den tejpas sedan och vaxas och är redo för plastning. Tre lager matta skärs till….

IMG_5290

…och plastas på. Hoppas på att spackla och måla den i morgon.

IMG_5283  IMG_5282

Drog in vatten till toaletten idag, det är fullt och trångt under durken nu! Jag fick brottats med alupexen men den kom tillslut på plats. Avloppet till handfatet blev också tillpassat idag, funkar bra med den delen som Jocke fixade till mig häromdagen.

IMG_5281

När jag ändå var igång så borrade jag hål för vatten till toastolen också, nu är alla slangar på plats i uytrymmet under så nu kan vi börja fundera på hur/var vattenpumpen till toaletten skall sitta.

IMG_5276

Om det är någon som undrar vart pappa tagit vägen så har han varit upptagen med att bygga en annan båt de senaste dagarna, Noaks Ark till Sinnenas Trädgård i Marstrand. Den skall vara leksak till barnen som är i trädgården.

IMG_5291  IMG_5295

Avlutar kvällen med att limma på innertaksmatta på takskivorna till toaletten, klipper till mattan….

IMG_5296

….och stryker på lim. Det går åt en massa lim så det tar en stund innan det funkar att pressa ihop grejerna.

IMG_5299  IMG_5300

Inser ungefär här att jag borde funderat lite på hur jag skall få till hörnen, testar mig fram med olika resultat. Alla tips mottages tacksamt!

IMG_5301

Är trots allt ganska nöjd med resultatet, i morgon får vi se om det passar…

Efter en vecka utan produktivitet ombord känns det bra med en produktiv dag!

/Tobias

13 568 tankar kring ”Vatten till handfat o dusch samt lite innertak!

 1. Sven-Åke

  Hej Tobias, Lite tips om att limma inredningsmatta…
  Använd gärna vattenbaserat lim, det fäster lika bra som lösningsmedelsbaserat men det är lättare att tvätta verktygen, bara att ställa dem i vatten tills de ska användas nästa gång. Använd en korthårig liten roller för att rolla ut limmet med så får du det tunt o jämnt. Tunna limskikt så torkar det snabbare. Låt limmet torka så att det är ordentligt klibbfritt innan du lägger ihop det. Med försiktig ihopläggning så går det att dra isär och göra om ifall det kommer snett. När man sedan trycker till så fastnar det ”för gott”.
  //s-å
  PS Jag är imponerad över långt ni kommit redan… Du verkar vara en riktig snitsare på trä- o plast-jobb!

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tipsen, kände igår att pensel inte var optimalt…skall testa roller nästa gång.

   Vi har ju en tunn skumgummi på insidan, förändrar det tekniken tror du?

   Apropå snistare så är jag självlärd och har en bra pappa som lärt mig mycket! Sedan gäller det bara att våga….
   /Tobias

 2. Sven-Åke

  Åja, var inte så blygsam. Du verkar ha en fin verkstad också. En sådan har man inte om man inte jobbat lite med snickeri….
  Angående skumgummibaksida. Jag har själv limmat isolermatta och klädselmatta som ”var slät” på baksidan och då var rollern superbra. När jag limmade motorrumsisolering, såndär tjock brokig av ihoppressade skumgummibitar, så ville framförallt takskivorna släppa innan fukten torkat ut. Sidoskivorna fastnade utan problem. Efter att ha stöttat upp takskivorna så fastnade även de och de sitter fortfarande kvar. Tricket är att våga vänta tills limmet är tillräckligt torrt.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Intresset för snickeri har jag haft länge och vi har satsat en del på det! Det är kul att ha riktiga grejer!

   Innertaksmattan som jag limmade upp häromdagen blev lite bubblig på det färdiga resultatet vilket jag tror beror på att limmet klumpat sig, funderar på att göra om den skivan.

   Vår motorrumsisolering är förklistrad så det slipper vi, funderade ett tag på att försöka få tag i innertaksmatta som är förklistrad också.

   /Tobias

Kommentarer är stängda.