Lucka, gasledning och peke

IMG_5237  IMG_5239

Efter en kort sovstund efter nattens jobb så vill jag se hur luckan under handfatet blir, skruvar fast den med gångjärnen i ramen och trycker dit den ombord. Jag och blir mycket nöjd, nu skall den bara få sig ett sista lager lack innan slutmontering.

IMG_5235  IMG_5232

Niklas och Janne kom förbi idag och skulle greja lite med peket, stävskenan fick vi ju på plats häromdagen så det skulle bara vara att dra fast den med bultar. Vi grejade som tusan men fick inte in skenan på toppen, så fort vi drog åt så gick den ifrån, märkligt. Vi slipade upp hålen och testade igen men den kom inte in som det skulle ändå. Vi funderade och klurade och plötsligt ramlade polletten ner och jag inser att jag inte är på den översta bulten….så det kan gå! Bulten i rätt hål och vips så är skenan på plats som den skall.

IMG_5231  IMG_5228

Efter en del justeringar på plats så kapar Niklas av rören, gubbarna tittar på…

IMG_5227

Vi kommer fram till att det behöver justeras lite i stävplåten för att få till vinkel på peket. Niklas och Janne tar det med sig och återkommer en annan dag.

IMG_5240  IMG_5241

Pappa har ju monterat gasledningen, har missat att ta kort på det tidigare men här kommer en liten fotoserie. Den är klammad uppe under däck med hjälp av lite aluminiumbitar och däcksskruven, snyggt som vanligt när pappa grejar. Kollegan Stefan påpekade risken med kopparrör som ligger och skaver och därigenom blir sprött och går av. Vi får kolla med någon expert på området, men som pappa sa det kan inte röra på sig speciellt mycket inne i slangen.

IMG_5242  IMG_5243

Här kan man se att det är förberett för två EmpirBus enheter, gasen går i den grå slangen uppe under däck. Fästet för läckagetestaren gillar jag skarpt!

/Tobias

 

14 tankar kring ”Lucka, gasledning och peke

 1. Sven-Åke

  Den gasolläcktestaren ser farlig ut!!!
  Det är lätt hänt att glaskoppen (eller om det är plast) kan slås av och då läcker det garanterat ut gasol. Jag vill minnas att det var själva fritidsbåtstestaren på Sjöfartsverket (han som hade ansvar för regelverket om ”blå skylten” på 70-talet) som höll på att spränga sin egen båt p.g.a. en sådan läcktestare som råkade slås sönder ute på havet.
  Den bör ha ett skydd runt glaset som den här från Alde http://www.seasea.se/Article.aspx?ArticleNo=4212

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för åsikten, har inte tänkt på det viset. Den sitter mer skyddat än vad det ser ut på fotot. Gasolfalskorna kommer ingenstans men det som kan stå på hyllan få vi säkra så det inte kommer åt glaskroppen.
   Får lämna detta till pappa så fixar han säkert något som skyddar.
   /Tobias

 2. Jan Näsmark

  Oj oj, vilken snygg lösning i ”badrummet”! Gav mig en idé inför vår ombyggnad av vårt här i hemmet.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Kul att det ger dig inspiration,vi är mycket nöjda med vårt ”badrum”
   Skall bli skönt när det är klart så vi kan gå vidare i projektet!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.