Lackning, el och saknade bilder!

IMG_5108

Jag börjar tro att vår kamera inte sparar alla kort som jag tar….saknar några kort på lackningen. Allt har fått sig en strykning till idag. Har ett lite set med vaxer i olika färger som ibland kommer väl till pass, här är det ett litet jack som  fylls med smältvax. Detta skrapas sedan bort och lackas som allt annat. Med rätt färg syns det inte alls.

IMG_5110  IMG_5113

Pappas enträgna arbete med kabelslangarna fortsätter, ytterligare två slangfästen klara. Vi passade på att bestämma var i aktersutven Empirbusenheterna skall sitta, vi håller måttot att all teknik skall ligga på styrbordsidan. Än så länge har vi inte nyttjat stuvfacket på baborsidan vilket känns bra.

IMG_5114  IMG_5118

Arbetet med toalettdurken fortskrider, har limmat fast sylomer på durken. Nu återstår att göra infästningen till den undre skivan innan de limmas ihop. Jag gör en stödlist där jag försänker vagnsskruv och skruvlimmar ihop, dessa skall sedan skruvas på skottet och botten bultas i skruvarna.

IMG_5120

Så är det tänkt, hänger ni med….

IMG_5119

Pappa har monterat Empirbusenheten i pentrybänken, ett slangfäste på plats och ytterligare ett på gång.

IMG_5115  IMG_5117

Innan bänkskivan skall få sitt första lager lack fräser jag en liten 45° fasning längs de kanter som skall mjukfogas på plats. Gör man såhär blir det en bätter fog som kan röra sig mera. Nu var skivan redo för lack, kör två lager vått i vått och nu får det stå över natten!

Nu tar vi kväll efter en intensiv vecka!

/Tobias

11 tankar kring ”Lackning, el och saknade bilder!

 1. Jan Näsmark

  Du kanske har skrivit det någonstans! När har ni tänkt att båten ska vara klar för sjösättning?

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi har inte någon tidsplan, jag lever med tron att det bara blir stressigt att ha uppsatta mål. Har inte den erfarenheten av att bygga båtar så en tidsplan skulle innehålla en massa gissningar som bara skapar stress.

   Vi jobbar på så mycket vi orkar och sedan får vi se när vi anser att det är läge att sjösätta. Vi har beställt segel och riggen är på gång, motorn står på varvet här hemma så allt finns på plats när vi går i sjön.

   Frågade pappa på skoj vad han trodde….slutet på Juli blev hans svar och blir det så blir jag glad!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.