Målning på toaletten, slangfästen och lite toalettdurk!

IMG_5087  IMG_5100

Svärfar har varit och hjälpt oss idag, slipat och målat det sista på toaletten.

IMG_5101  IMG_5088

I stället för taklist i duschen har han spacklat upp och målat, även huven bakom toaletten har fått sig en spacklig och målning då vi bytt strategi och inte kommer sätta lister runt den. Blir snyggt! Tack för hjälpen idag Göran!

IMG_5098  IMG_5104

Pappa fortsätter med sina slangfästen, gör en pappskiss över slangarna och ritar upp på en träbit och borrar sedan alla hålen och därefter klyver han biten. Aluminiumprofilen är en förstärkning som behövs för att det inte skall böja sig för mycket.

IMG_5102  IMG_5099

Så här ser det ut när det är klart och monterat, bilden till höger vill nog inte pappa att jag skall visa men jag tycker det känns bra att även pappa har lite otur ibland…. (biten har spruckit och limmas ihop) Tack för hjälpen idag pappa!

IMG_5089

Arbetet med peket pågår, Niklas hade näst upp förstagsinfästningen i stävskenan och behövde testa på plats.

IMG_5090  IMG_5091

Själv har jag ägnat dagen åt att försöka klura ut hur vi skall göra för att få stomljudsdämpning på toastolen…..Resultatet blir en ”dubbelbotten” där den undre bultas fast i inredningen och stolen står ”flytande” ovan på. Bultarna som syns på bilden till höger är säkerhetsbultar som gör att stolen inte kan lossna och flyga iväg om limmet skulle släppa.

IMG_5093  IMG_5095

Bultarna som håller toastolen på plats mot den synliga durken gör vi en specialare på, skruvar tre små skruvar för armering innan vi spacklade över den med glasfibersspackel.

IMG_5097

Bultarna som skall hålla den undre skivan måste jag komma åt genom den övre skivan, borrar ett hål i två nivåer så jag kan göra en plugg och lägga där i. Vet inte ännu hur vi kommer dölja dom, kanske hel list längs kanten eller som plugg i hålet.

IMG_5105  IMG_5106

 

Avlutar dagen med att slipa och lacka de trädetaljerna som är klara. Slipar med 180 papper efter grundningen, blåser rent med tryckluft och torkar därefter av med klibbduk innan det flyttas in i lackbåset.

Skönt avslut på en bra dag!

/Tobias