Ännu mera lucka…

IMG_4977  IMG_4979

Avlutade gårdagen med att limma lite fanér till karmen, 5 lager som allt annat i luckan. Sågar rent listerna och skapar ett par lister till de stående bitarna, vill limma detta halvt i halvt och gör en specialare….

IMG_4982 IMG_4983

…på bandsågen, sätter en kloss bakom bladet som begränsar djupet på snittet. Genom att flytta anhållet efter varje sågning så blir det en slits som passar den böjda listens tapp.

IMG_4985

Pappa ringde idag, de var i Kungälv en sväng och han frågade om vi inte skulle ha vit elslang till 220 voltssytemet. Det blir bra sa jag och vips kom det hem 50 meter, tack för tanken och hjälpen idag!

IMG_4987  IMG_4991

Innan karmen limmas ihop så fäller jag in gångjärnet, är lättare att göra det när bitarna är lösa. Det sista som hinns med idag är att limma ihop delarna, använder luckans lister som mall och stöd under torkningen.

/Tobias

9 tankar kring ”Ännu mera lucka…

 1. Peter Gustafsson

  Fantastiskt bygge och proffsigt snickeri arbete.
  Seglar själv en x-332 i Skallkroken ,Halmstad.
  Ni har fått mig att sätta fart på renovering av båten som är 16 år gammal.
  Kör hårt.

  För tillfället är det durkarna i båten som får en behandling.
  Vad tror Ni på att stryka med 2-komp Duo Line lack Vedevåg. Sidenmatt yta.
  (En klassisk lack för möbler och framförallt mörka träslag.)

  /pg

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Kul att vi kunnat inspirera dig!! Kör hårt du med!

   Angående durkarna så känner jag inte till lacken men det är viktigt att kolla så den funkar att lägga på det som redan sitter där. Är det enkomponent så kan det bli knas med misslyckat resultat. Testa på en liten bit innan så ser du hur det funkar, förslagsvis på en undanskymd plats eller undersidan till och med!

   Lycka till!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.