Lucklister, lite vattensystem och allmänt meck….

IMG_4944

Har ni sett denna bilden förrut??? men nu är det klart, luckorna är tillpassade och nu återstår slipning och ytbehandling.

IMG_4945  IMG_4946

För att ha stöd när jag sågar de böjda listerna för att foga i hop den halvt i halvt så sätter jag en stödkloss på bandsågen. På detta viset så kan jag svänga biten efterhand med mindre risk för att den ”välter”. När alla hörn är klara så fräser jag profilen på kanten…

IMG_4951

…då jag inte kan göra det när bitarna sitter ihop. Sätter stoppklossar så jag inte kör för långt.

IMG_4956  IMG_4957

Pappa har hjälpt oss idag, vi drog sötvatten och sjövattenröret under salongsdurken eftersom vi hade den borta. Alupexen är smidig att använda och skönt formbar!

IMG_4958  IMG_4962

Pappa har skapat några fina konsoller som slangen och NMEA 2000 kabeln klammas på, snyggt som vanligt när pappa grejar!

IMG_4966  IMG_4967

Pappa råkade sätta sig lite olyckligt häromdagen vilket resulterade i en spräckt kloss på fåtöljen. Lite limm så blir den som ny!

IMG_4968  IMG_4970

Orkade med ett kvällspass idag, börjar med att torrlimma ramträt till luckan under handfatet därefter vågar jag köra skarp och sätter det i press. Hoppas nu att det blir bra!

IMG_4972  IMG_4973

Vi har köpt en defrosterfläkt som vi skall koppla på motorn, tanken är att den skall sitta under handfatet på något vis. För att veta hur jag kan skruva fast den så tar jag isär den..

IMG_4974  IMG_4975

…och ser ganska snabbt var det är ofarligt att skruva. Sätter en liten skiva på varje sida….

IMG_4976

…och går ombord och testar och funderar. På något vis vill jag få den upphängd med solymer som vi fått av vår ljudkonsult. Vill ju inte att den sprider stomljud!

Det går lite trögt nu, känns inte som vi kommer närmre sjösättning! Och att inget är klart känns sådär. Lite uppgiven men nu har jag fått skrivit av mig lite iallfall,

Ursäkta gnället!

/Tobias

En tanke kring ”Lucklister, lite vattensystem och allmänt meck….

  1. Klas

    Keep up the good work!

    Ser ju helt fantastiskt ut!

    Jag sliter med att bara kapa en skiva som skall in i trappen, men ser man ert jobb är det bara att ta av hatten 🙂

Kommentarer är stängda.