Lucka under handfatet & avlopp till dusch.

IMG_4880  IMG_4881

Påbörjade jobbet med luckan till skåpet under handfatet idag. Luckan skall ju vara av trä med spegel av plast så jag mallar av och sågar ut formen ur en tjockare bit, klyver sedan biten och hyvlar ner bägge till 5 mm.

IMG_4884

På detta viset så får jag fram två bitar, en till karmen och en till luckan som skall limmas på den böjda listen nedan.

IMG_4885  IMG_4886

Skär en rits i fanéret för att sedan bryta det innan det skall sågas.

IMG_4887

För att såga fanéret lägger jag en skiva under för stöd, sågar med lite överbredd så jag har möjlighet att såga rent. 5 fanér på höjden blir lagom.

IMG_4889  IMG_4890

När jag torrlimmade så var jag orolig för att luckan skulle räta på sig, kontrollmätte men kunde inte se någon skillnad. Lägger med två extra lager för att sprida presstrycket, tejpar för att det inte skall fastna.

IMG_4892

Många tvingar blir det, har inte mer bråttom än att jag limmar en sida i taget.

IMG_4893  IMG_4894

Fick gjort en liten spackling kring avloppet till duschen, behöver bygga upp en liten klack så jag får tätningsmassa bakom flänsen till genomföringen. Nu återstår lite målning innan vi kan montera avloppet.

IMG_4895  IMG_4899

I stuvfacket akter behöver vi måla lite till, det blev ju avbrutet då jag fick färg i ögat och sedan dess har jag inte haft lust att måla där. Nu är det plusgrader ute så det gäller att passa på så jag vaskade av och satte in värme så jag vid nästa tillfälle kan måla.

/Tobias