Lackbås, första kopplingen ombord samt lite luckfunderingar

IMG_4852  IMG_4853

Lite trött på att jobba med hög precision tog jag mig idag an projektet lack/målarbås som jag skrivit om tidigare. Den blev inte riktigt som jag ritat men den blir nog bra ändå.

IMG_4866  IMG_4867

Filtret på plats, bakom sitter uttaget till fläkten. Nu återstår lite testning innan vi vågar köra skarpt. Skall nog hänga ett plastskynke bakom mig så jag blir helt inkapslad där jag står. Konstruktionen är gjord sådan att allt kan tas isär utan verktyg, inte en skruv håller ihop det så den skall gå att stuva undan ganska smidigt. Lite IKEA över det hela för det blir ett platt paket….

IMG_4865  IMG_4863

Pappa har idag gjort den första kopplingen ombord, sladdarna till pumparna har satts i flatstift och på sockerbit, redo att kopplas in i EmpirBus enheten. För att hålla styr på elslangarna har pappa gjort en specialare….

IMG_4864  IMG_4851

…som klämmer slangen. Blir bra och snyggt som vanligt när pappa grejar!

IMG_4861  IMG_4860

Avslutar dagen med lite funderingar kring våra garderobsluckor, vi funderar på att ha jalusier på dom för att ge god ventilation. Har en teknik med hjälp av en fräs som gör lämpliga spår. Det gäller bara att hitta lagom vinkel och avstånd mellan bitarna.

IMG_4856  IMG_4855

Spåren blir 6mm tjocka, tanken är att vi skall kunna montera ihop ramträt för att därefter från baksidan montera jalusilisterna. Tror efter dagens lilla test att det kan fungera.

/Tobias