Mera toalettskåp

IMG_4362  IMG_4363

Arbetet med skåpet på toaletten fortsatte idag, istället för att mäta och hålla på så använder jag mig av distansbitar som är lättare att hantera. Två bitar på 185 mm ger avståndet till bänkskivan i höjdled, sedan 200 mm ut från skrovet och där skall ramen sitta, trodde jag…Det visade sig att det designmässigt inte skulle sitta parallellt med skrovet utan i vinkel med det aktre skottet vilket innebär att det blir något smalare i förkant. Det är ju lätt att justera nu när man inte kommit längre…

IMG_4366  IMG_4369

Distansbitarna använder jag när jag sätter bakre stödlisten för skåpsbotten. Eftersom jag noggrant mätt in bänkskivan så har jag ju en bra referens i den och slipper då använda mig av vattenpass och tummstock. Efter att den bakre stödlisten är på plats så justerar jag in den bakre kanten på bottenskivan.

IMG_4370  IMG_4372

Eftersom stödlisten böjer efter skrovet kommer dragpassaren bra till hands, skivan passas in i falsen och sedan markeras framkanten. Framkanten är helt rak så den är lättare att såga den i efterhand.

IMG_4375

Avslutar dagen med att sätta upp garneringen runt skåpet, det ger en känsla av framsteg. Bakom lådorna skall vi inte ha garnering för att få så stora lådor som möjligt.

/Tobias