Mer spackling och slipning på toaletten samt förberedande för plastning

För att förbättra värmen ombord har jag lagt gamla trasmattor på däck, ventilerna sitter ju inte fast riktigt och släpper ut en massa värme. Alla är nu täckta och efter en dag så känns det bättre ombord.

  

I skarven mot skrovet blev det ett konstigt jack när vi plastade, vill inte fylla det med microballonger utan väljer glasfiberspackel istället. Hoppas nu att det inte skall spricka när vi ligger på en hård kryss… Återstår lite slipning innan målning!

  

Avloppslangen från handfatet kommer i trösklen och sedan kommer duschen i andra slangen. Får inte till det riktigt då det blir lite knäck i slangen som inte känns riktigt bra! Har slipat till fallet i duschen idag, återigen har jag fått användning av laserpasset för att lätt kunna kontrollmäta så det rinner ner tillavloppet. Den lilla gropen vid tumstocken är för att kunna sätta dit en slangförskruvning.

  

Har tänkt att plasta botten på duschen och göra ett litet uppvik mot skottet, för att få fäste med plasten så måste jag ta bort laminatet. Sågar ett snitt i botten mot en plåt som skydd, lägger en kloss på och sågar sedan andra snittet. Påbörjade att hugga bort laminatet med ett stämjärn, funkar bra men jag hann inte klart!

Pappa har även idag hjälpt oss, vattentankarna är nu på plats och han fortsatte med bränsletanken. Han slarvar lite med kameran…tycker inte man kan fota innan det är klart…då hade det inte blivit många foton på bloggen var min kommentar! Här slipar han gummimattan som skall limmas som stöd under tanken.

Tack för hjälpen!

Malin kom hem med ett skeppsapotek, snyggt tycker jag!

/Tobias