Slipning på toaletten, mera vattentank och lite uppstart på dörrbeslag!

  

För att kunna slipa de runda formerna på toaletten som jag spacklade igår fick jag gå på jakt i förråden, det gäller att hitta något som är lagom flexibelt så jag kan använd det som slipkloss i kurvorna. Tejpar på sandpapper med 100 korn och testar, funkar kanon och det är väldigt lättslipat. Behöver dock spackla på lite till, det spacklet som ligger mot skrovsidan har inte härdat ordentligt idag så nu går värmefläkten där.

  

Till skiva har vi funderat på alla alternativ, corian, plasta en själv och nu det senaste är att vi skall göra en i trä. Men riktig tvåkomponentslack på den så kan det nog bli riktigt snyggt. För att få bra stöd för skivan mallar vi in fronten med hjälp av laserpass.

 

  

Skruvar lister på kanterna och en kloss i mitten på bakre sidan, laserpasset kommer nu verkligen till sin rätt. För att lättare kunna mäta in sätter jag passet 7 mm över färdiga höjden, med hjälp av en kloss på 7 mm så mäter jag sedan lätt fram linjen. Gör man på detta viset så riskerar man inte att man skuggar laserpasset.

  

Pappa har även idag hjälpt till och fortsatt arbetet med vattensystemet, lägger en liten kloss bakom örat till tanken för att inte riskera att det spricker där pga sneddrag i plåten. Anslutningslangen har idag monterats, vi har även funderat på hur vi skall göra med avluftningen och kommit fram till efter samtal med Kalev och OperaDivan att vi skall dra den via garderoben fram till ankarboxen där den får mynna ut. På detta vis vill vi försäkra oss om att inte kunna få in saltvatten i tanken.

För att inte slangen skall ta så mycket utrymmer i garderoben så satte vi en vinkel genom skottet. Hoppas att inte det blir problem vid påfyllning.

  

Kvällens lilla beting bestod i att skapa en fräsmall till skjutregelbeslaget som vi skall montera  som stopp på skjutdörren. Använder mig av sketchup och gör en ritning, spraylimmar fast den och sågar ut mallen.

Gör en testfräsning och det passar nästa lite väl tajt, beslaget sitter här upp och ner på i provbiten.

/Tobias