Vad är det innanför skalet?

  

Vi var på bröllop i går och det fanns annat att göra hemma idag så det fick bli en lite enklare genomgång av de blå boxarna som jag hämtade häromdagen. Det ser seriöst och gediget ut.

  

På undersidan ser man alla kabelgenomförningarna, laddaren skall klara två batterier plus startbatteri har vi tänkt. För säkerhetskull så finns det med en temperaturgivare som skall monteras på batteriet för att minimera risken för överhettning vid laddning.

  

Isolationstransformatorn är en tung grej, 27 kg närmare bestämt. Vi hoppas på att den skall ta bort risken för galvaniska strömmar som den lovar!

  

Även denna har en fläkt för kylning, vi funderar på att placera den under soffan i salongen. Det följde med ett antal byglingskablar som gör att man kan gå från 110v till 220 v och tvärt om, kan kanske i en framtid komma till användning. Läste igenom instruktionen och fick klart för mig att här är en jordningskabel som skall flyttas beroende på om båten står på land eller ligger i sjön. Vi får fundera på om man inte kan gör den byglingen permanent på något vis så det blir lite lättare vid torrsättning, annars måste man skruva av locket för att komma åt kabeln.

/Tobias