Byggsemester, eller segling med Pärlan

Igår kom vi hem efter att spenderat två veckor ute med Pärlan, mamma och pappas fina UFO 34 från -77.  Tack för lånet!! Vi har seglat längs Bohuskusten och kom till Strömstad som längst norrut.

Det har varit skönt att vara ledig från båtbyggandet ett tag men nu är arbetslusten större än på länge och viljan att få henne sjösättningsklar till nästa säsong är stor.

Under seglingen har vi funderat mycket på olika detaljer, kollat bottenfärger, pullpittar, sprayhoodfärger och olika dävertarrangemang. Andra smarta lösningar och grejer har vi också hållt ukik efter.

Malin fann i en butik på Smögen dessa fina muggar att ha ombord, tyvärr fanns det bara 6 st så om någon vet ett ställe som har två till är vi intresserade!

Vi har sett två Diva 38or, en norsk som vi mötte syd om Sotenkanalen och en som var inne och snurrade i Hunnebostrand. Den la sig tyvärr inte för vi skulle gärna vilja kika närmare på den då den hade ljus sprayhood vilket vi är intresserade av. Vi hann inte ens ta kort på den 🙁

Någon som vet en Diva 38 med ljus sprayhood så hör gärna av er!!

Hade lite arbetslust i går eftermiddag och städade i ordning ombord, det blir förhoppningsvis finbesök på torsdag då den sk OperaDivan kommer förbi. Nu skall jag arbeta ett pass innan vi kan börja bygga igen men sedan är vi i gång som tidigare!

/Tobias