Peken och pullpit kan se ut på många sätt

  

Har kikat runt i hamnen idag och sett ett stort antal peken och pullpittar (kan man verkligen skriva så…ser hel knäppt ut). Efter att kikat runt inser man att vi är på rätt väg med vårt egendesignade peke, se tidigare inlägg här. Lanterneplacering är också svårt, vi vill ju synas ordentligt och eftersom vi skall ha en yttre rulle med en stor genua på så kommer det ju inte att funka men en centrerad placering av sidolanternan. Det som återstår är ett montage likt bilden till höger som ger två lanternor vilket drar mer ström. Det blir till att leta reda på ledlanternor som är godkännda.

Vi vill även ha en stävstege i kassett som sitter under likaså en rulle på varje sida om centerlinjen för ankarlina/kätting. Många funktioner som skall få plats men det borde funka!

Vi har lite olika åsikter om hur vida det är snyggt med dessa moderna som har lutning akter över, jag tycker det är lite ”fräckt” medan Malin inte gillar det riktigt! Det är ju inte i vägen för den främre rullen vilket är en fördel. Det blir mindre att hålla sig i när man skall ut på peket men man har ju hela segelrullen att hålla sig i.

/Tobias

 

26 tankar kring ”Peken och pullpit kan se ut på många sätt

 1. tord

  hej, förra båten hade en mer framåtdragen pullpitt och nuvarande en mer bakåtdragen, som bild 1 och 3. På öppnare bogar hamnar förseglet framför pullpitt när den bakåtdragen, vet inte om det är det avgörande för farten eller inte. Däremot finns det inget att ta tag i när man går upp för stegen, det var mycket bättre med framåtdragen pullpitt. Jag satte dit en stege med hantag högst upp just för att ha något att ta i. Jag har sätt peken där man satt dit en ”hajfena” på peken just för att kunna hålla i något när man klättrar upp.

  /Tord

 2. Cia och Magnus

  Våra vänner som har bakåtdragen pulpit kommer nu att svetsa på något handtag på den då de helt enkelt inte kommer ombord på ett säkert sätt utan något att ta tag i. De har en Elan 340 så ni kan kolla på bilder av den hur deras ser ut. De har satt på ett peke så det är väldigt långt in till pulpiten.
  Cia

 3. Meadiva Inläggsförfattare

  Vi skall ju ha dubbla rullar varav en på peket så om vi skall kunna nå den från stegen behöver den ju gå riktigt långt fram. Kollade på bilder på elan 340, gör man så blir det ju omöjligt att nå den för att hålla sig i när man skall upp. Drar vi ut den såpass mycket att man når den så kanske den kommer i vägen för det främre seglet. Det är kanske läge att fråga segelmakaren vad han har för åsikt.

  //Tobias

Kommentarer är stängda.