Slitsarna klara

  

Efter att lagt lite tid på en mall så var det bara att skrida till verket och börja fräsa, det gäller att våga. När jag skall göra flera hål av samma sort så använder jag mig ofta av en mall och överhandsfräs med kopierring och spiralstål för bra snittyta.

  

Mallen fäster jag med dubbelhäftande tejp för att den inte skall glida och säkrar med ett par tvingar som jag tack vare tejpen utan problem kan flytta under fräsningen.

Det passade, tjohooo, lite nervöst var det!

  

På fåtöljerna fick jag kapa mallen och vid varje fräsning göra det i två steg där jag vände mallen, jag hade ovankanten som referens vilket fungerade bra. Lite knöligt med tejpen som behövdes bytas mellan varje fräsning.

Nu är det klart i salongen, vi tycker det ser konstigt ut, det känns som det blev för stora hål…

Vi har redan börjat fundera på hur vi skall göra det snyggare. Det är tänkt att det skall bli en trälist runt om som bygger 5 mm så slitsen minskar lite men kanske inte tillräckligt. Vi får klura på det en stund så kommer vi säkert på något!

/Tobias

5 tankar kring ”Slitsarna klara

 1. Åke jägervall

  Tror det kommer se mycke mindre ut när det är mörkt bakom och dynor kommer till. Nu lyser snitt ytorna mot en. Listerna ni skall sätta gör nog susen.

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Vi funderar mycket på denna lilla detalj….vi tror också att det blir bra med listen men kanske ännu bättre med OperaDivans variant dock något modifierad!

  /Tobias

 3. Reidar Stolt

  Jag gjorde teakramar för att slippa se kanterna på plywooden. Ser lite mer arbetat ut också.
  Här:
  http://rb111cavella.wordpress.com/element/

  Med bara element utan någon forcerad värme med fläkt, blir det kallt på durken. Jag hade det tidigare då jag hade vattenburen Eber. Hemgjorda lådor med värmeelement från tex. Opel Astra och PC-fläktar.
  Vi ligger nu uppe i Sundsvall (Galtström) och har seglat hit från Mälaren senaste veckan. Det är 10-12 gr. i vattnet. När luftvärmaren Eber.Airtronic 4000W går blir durkarna varma. När elpatronen värmer elementen blir det skönt varmt i hela båten men inte på durken. Filt-tofflor på…
  /Reidar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Vi kommer att göra någon typ av ram, frågan är bara hur….Vi funderar mycket på det!

   Hoppas ni får en bra tur uppe på Höga Kusten, vi var där förra året! Glest med båtar som även ni har märkt! Läste er blogg och kommer följa er där!

   God Tur!
   /Tobias

   http://seglingmedparlan.wordpress.com/

Kommentarer är stängda.