Nästa system blir färskvatten

Nu har vi projekterat värmesystemet klart så nu är det bara kvar att montera det. Detta innebär att vi går in i nästa projekteringsfas och funderar på vattensystemet.

Vi hade en diskussion tidigare angående dusch på akterdäck, vi har insett att det är bra och idag när jag var hos Viking Yachting och bytte två konvektorer så impulshandlade jag en allt i ett dusch. Får kolla på plats hemma hur det kan passa men det verkade smart.

Har ju tidigare även funderat på pex eller slang, träffade en rörmockare hemma som rekommenderade Alupex rör, dvs Plast-aluminium-pex (om jag fattat det rätt). Denna typ av slang verkar smidig, kan böjas och formas som kopparör, sätts i hop med klämkoppling som visserligen kräver specialverktyg men det går att låna. 16mm verkar som en lagom storlek.

/Tobias