Montering

Idag har vi monterat värmesystemet i akterhytt och i förpiken. Lite i salongen också!

  

Malin har jobbat i akterhytten där nu slingan går genom alla garderober och utrymmen. Det funkar bra med tätningsmassan som vi klenar på innan vi sätter ihop delarna, efter att vi bytt ut polygripen mot en specialbyggd tång så funkar klämmorna riktigt bra också.

Plötsligt när vi håller på som bäst kommer Bernt och Eva-Kajsa på besök. När han kommer ner utbrister han ”va bra det blev!”, härligt när konstruktören själv är förvånad över effekten av den höjning som gjorts i skrovet. Ett mycket trevligt besök och tack för Baddarna!

  

Jag har jobbat i förpiken så den är i princip klar, behöver komplettera med lite krökar av annan radie än de vi tänkt, blir till att skriva en lista på alla delar som vi saknar och göra en beställning. Monterade tre av fyra konvektorer på rätt håll, inte så illa….men det gick lätt att ändra.

Längst förut kommer det tre ledningar, till/retur samt förpiken slinga och eftersom det är högsta punkten så sätter vi en avluftning där.

  

Så här ser det ut under kojen nu (fotot taget underifrån), blir nog bra! Luften strömmar förhoppningsvis upp i springorna på insidan garneringen.

/Tobias

2 tankar kring ”Montering

 1. Cia och Magnus

  Va fin det blir! Ni har verkligen drag under galoscherna! Ni slipper lacka hela inredningen också verkar det som. Ett stort jobb som krävde en del logistik.
  Vi ska segla med båten till Rosättra och visa upp den i år tänkte vi. Är lite nervösa för kommentarerna. Men sedan har vi lite frågor som vi vill ta med dom på plats också.
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Tack, vi tycker att det blir bra och dagar som i går känns det som om man tar ett litet skutt mot klart. Bernt sa att nu skulle varvet gjort det klart på tre-fyre veckor…

  Hela inredningen är lackad två gånger, vi skall montera och slutlacka på plats tills vi är nöjda. Vi har en hel del yta som vi kan använda i källaren för lackverkstad, kärver dock en hel del logistik som du säger!

  Förstår att ni är nervösa för att visa upp båten men det kommer säkert gå bra!

  Idag skall vi över på Sillens Helg och Båtmässa, får se om det blir något bygge idag!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.