En fundering

Var hemma en kort stund mellan passen på jobbet och grejade lite, monterade fästen för garneringen samt stöden för vattentankarna. Känns bra att utnyttja lite av tiden till båtbygge.

  

Vi har ett problem, i den nya däck/skrov skarven uppstår ett parti med enkellaminat som vi inte vet hur vi skall isolera. Vi vill göra det på ett bra sätt, i relingen uppe på teaken skall mantågsstöttorna stå med genomgående bult, men det tror jag vi kan lösa med att borra upp just där de skall sitta. Utrymmet är 50X50 mm som framgår av principskissen.

Nu till våra funderingar

 1. Skall man isolera kanterna?
 2. Skall man fylla hela utrymmet?
 3. Vad skall vi använda för material?

Vi vill bygga bort kondensrisken som finns i detta området. Alla förslag mottages med tacksamhet, vi har ju mycket utav inredningen på plats redan så man kan inte slabba för mycket….

Vill ni inte lämna ert förslag i kommentarerna nedan maila oss gärna meadiva(at)meadiva.se

Tack!

/Tobias

2 tankar kring ”En fundering

 1. Cia och Magnus

  Känner igen problemet fast vi inte har den formen på vårt enkellaminat. Vi tänker lägga tillskurna liggunderlag i området för förra året blev det väldigt mycket kondens här, särskilt fram i oktober-november.
  Ni kanske ska gå på ett byggvaruhus och se vad de har för isoleringsmaterial. Jag tänker mig att tex rörisolering skulle kunna gå att trycka upp i utrymmet.
  Kul jobb du har förresten. Och ansvarsfullt!
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Pratade med ”Opera Divan” idag om kondens där och de har också problem med det och ni likaså, då är vi ju på rätt väg när vi försöker göra något åt det redan nu. Känns sådär med liggunderlag men skall ta ett snack med Jara plast om hur man fyller det på ett bra sätt som inte ger luftfickor.

  Jag trivs kanon på jobbet, lite svårt att få långa sommarsemestrar bara…
  /T

Kommentarer är stängda.