Elcentral

Har de senaste dagarna funderat mycket på varför man har så mycket onödiga strömbrytare synliga vid sin elcentral ombord. Hört mig för med den samlade expertisen som verkar eniga om att det nog är för att man vill visa att man har mycket grejer i sin båt. Vi är inne på en annan linje, vi vill ha en så ren central som möjligt. Säkringar/brytare i skåp får det bli.
Efter en stunds diskussion med Bernt om detta fäller han kommentaren ”ni är speciella kunder ni” vilket jag tolkar positivt

/T

105 tankar kring ”Elcentral

 1. Jan-Olof

  Kul att se att ni rullat igång ert projekt!
  Ang elcentral
  På Aquila så är det samtidigt elcentral med avsäkring, manöverdon och indikering om läget till/från, mao vill jag def kunna svepa med en blick över tavlan för att se läget i olika situationer o snabbt konstatera om rätt saker är till/från.

  Gör mkt kanalisation för kommande framtida installationer alla slag. Fy tusan vad kabel o slangar det blir efter hand!

 2. Cia

  Hej!
  Magnus vill ha allt synligt och jag dolt så vi har kompimissat lite. En maffig synlig elcentral där han kan ha full koll på vad som är på och av och som inkluderar alla mätare fick han ju som ni ju vet.
  Håller verkligen med Jan-Olof. Fundera ordentligt på hur ni vill ha elen och ta till 25% till för framtida behov. Sätt in kabelkanalern så tidigt ni kan och dra dom så rakt det går även om det blir merjobb nu.
  Många 220-uttag är bra att ha för användning när man ligger på landström eller för utnyttjande med inverter. Vi kommer bara ha fler och fler prylar ombord so kräver laddning/ström.
  Nu ska jag läsa vidare!

 3. Pingback: Funderingar | MeaDiva

Kommentarer är stängda.